Шуберт: Дигитален склад за производство при поискване

Герард Шуберт ООД е световен лидер в опаковъчната индустрия и производството на опаковъчни машини тип TLM. За своите дигитални, роботизирани опаковъчни машини Шуберт комбинира елементарна механика, интелигентна система за контрол и модулност, а сега вече към своите решения, Шуберт добавя и 3D принтирането и дигитален склад.

С TLM  технологията си, Шуберт осигурява на своите клиенти модерни опаковъчни машини с висока производителност и олекотени настройки за смяна на параметрите на опаковката. Тези машини пакетират продукти във всякакви видове, размери и от всякакви индустрии – хранително-вкусовата индустрия, фармация, козметика, техника – в кутии, тарелки, кашони или найлонови пликчета.

Популярни марки като Ferrero, Nestlé, Unilever и Roche, както и много малки и средни бизнеси, зависят от автоматизираните решения на Шуберт. Основата през 1966г., компанията днес осигурява работно място на повече от 1300 души.

Поточната линия на Шуберт в гр. Крайлсхайм, Германия

Пакетираща линия за всички поводи

Едно от предимствата на Шуберт е създаването на нови приспособления към TLM машините. Благодарение на такива приспособления, опаковъчните машини могат да пакетират различни продукти. С помощта на приспособление, например, машина, която пакетира шоколадови зайчета по Великден, може да пакетира шоколадови Дядо Коледа по Коледа. Когато клиент представи нов продукт на пазара, просто го изпраща на Шуберт, а те на свои ред, разработват приспособлението и програмата, необходима на машината за управлението му.

Приспособление към опаковъчна машина, която нежно поема пакетите.

Чрез технологията на 3D принтиране Шуберт разполагат с повече свобода да създават приспособления за най-различни приложения, както и да създават такива приспособления, които не биха били възможни, ако се изработят по традиционния начин.

Например, приспособление, което преди се е състояло от повече от 200 части, сега Шуберт изработва от един 3D принт, намаляйки драстично времето за сглобка и теглото на изделието.

3D принтирането позволява на фирмата да тества много по-бързо новите приспособления и да прави необходимите подобрения преди да постигне работещ прототип. Сравнено с традиционните производствени методи, производственото време на всеки нов прототип от тест до тест се намаля от дни на часове, което води до огромни спестявания на компанията.

Проектиране на приспособление, специално разработено за 3D печат.

Създаване на дигитална фабрика

Докато 3D принтираните части са голям успех, изпращането им до клиентите е много времеемко. Решението, което Шуберт предлага, за да спести време на клиентите си, е да им изпрати дигитален файл на нужното приспособление, а клиентът да си го принтира на място с Ultimaker 3D принтер. Когато клиентите се нуждаят от нови приспособления или части, те ги търсят в дигиталния склад и ги принтират на момента.

Удобството от това решение е огромно и драстично намаля производственото време и времето за доставка. Допълнително освобождава място по рафтовете, където обикновено резервните части се залежават.

Клиентите на Шуберт могат лесно да търсят, избират и 3D принтират нови инструменти и приспособления от дигиталния склад

Сертифицирана 3D изработка, доволни клиенти

Понеже моделът на работа, наложен с дигиталния склад, изисква клиентите сами да си изработват нужните части с 3D принтер, Шуберт трябва да гарантира определен стандарт на качество. Чрез споделяне на принт проектите с всички необходими настройки, фирмата успява да постигне еднакъв резултат на принтираните части във всяка фабрика от една и съща верига. Другото условия за гарантирано качество и поватаяемост на детайлите откъм размери и механични харакеристики е всяка фабрика да използва един и същи 3D принтер, който да е известен със своето качество и предстазуем резултат.

С принтерите на Ultimaker клиентите получават повтараяемост и качество на изработените части

Шуберт работи с 3D  принтерите на марка Ultimaker. Всички части и приспособления са подготвени и оптимизирани за изработка на принтерите на Ultimaker. За части, които не могат да бъдат произведени чрез технологията на 3D принтиране, като например твърде големи детайли, компанията използва все още други производствени методи.

Когато инженерите в Шуберт постигнат желаните характеристики и качество на дадена 3D принтирана част, проектът е сертифициран и запазен в дигиталната фабрика. Клиентът от своя страна единствено избира модела от дигиталната библиотека и може да го принтира със същите запазени настройки, както е бил изработен във фабриката на Шуберт.

3D принтираните детайли могат да обслужват една и съща машина за различни приложения

Гарантирана сигурност

Въпреки, че в облачното пространство Шуберт и клиентите им си споделят само принт проекти, а не конфиденциални скици, киберсигурността си остава важен фактор. Клиентите трябва да са сигурни, че свалят правилния файл, без опасност от кибер кражби. За да гарантира киберсигурност на производствения си процес, Шуберт интегрират своя кодиращ рутер GS.Gate. Свързва се с двата принтера (във фабриката на Шуберт и при клиента) и гарантира сигурност на облачната връзка.

Кодиран рутер, разработен от Шуберт, свързан с Ultimaker, гарантира киберсигурността на производството и интелектуалния труд

Вие готови ли сте да постигнете повече с 3D принтиране?

С FDM технологията, изцяло внедрена в работния поток на Шуберт, компанията днес обслужва клиентите си с гъвкави решения, кракти производствени срокове и конкуренти цени.

Ако сте на прага да скалирате своя бизнес, свържете се с нас да ви консултираме как 3D принтирането ще ви направи по-конкурентноспособни на пазара.

Никога не пропускайте статия от нас

Абонирайте се за бюлетина на 8-CELL, за да получавате актуални 3D новини директно в пощата си.

.

Търсите информация за конкретен 3D принтер или услуга и не откривате това, което Ви интересува?

Консултирайте се лично с наш специалист като се обадите на телефон 0896 950 930 или ни изпратете запитване, за да Ви върнем незабавно обаждане.