Индустриален 3D принтер UltiMaker Factor 4

Индустриален клас 3D принтер за производителност и надеждност. 

ultimaker-factor 4-printhead-close-up

По-здрав и по-издръжлив

Factor 4 е проектиран за производство. С изцяло обновения дизайн от UltiMaker, конструкцията на този 3D принтер е изградена от стомана, алуминий и стъкло с тройна изолация, термо-камера и интегриран HEPA филтър, така че да подсигури постоянна работа, с оптимални резултати, производителност и качество в безопасна среда за работа.

  • H-Bridge Gantry: Принтиращата глава се движи на релси, което води до по-голяма стабилност, по-висока скорост и точност при печата.
  • Dual Direct Extrusion: Двойната екструзия с директно задвижване контролира подаването и полагането на материал.
  • Термо-камера с активен контрол на темепратурата: Идеална среда за работа с разнообразни материали – от универсални, до гъвкави и високотемпературни материали.

Factor 4 подпомага инженерите през целия производствен процес от прототип до малко серийно производство.

Изцяло нова архитектура на екструзията

Принтиращата глава се движи по релси (H-Bridge Gantry), вместо по оси. В комбинация с двойна екструзия с директно задвижване тя развива висока скорост на движение и позиционна точност до ± 0.2 мм или ± 0.2 % от номиналната дължина на принтиращия се елемент, при работа с верифицирани от UltiMaker материали.

Забележителните подобрения в системата на извличане на материала осигуряват стабилност, скорост и прецизност на изпълнение.

ultimaker-factor 4-printhead-close-up

Улеснена работа с материалите

Нова, интегрирана, автоматична система за съхранение и зареждане на филаментите надеждно управлява вашите ролки филамент, така че да не се налага вие да го правите. Вътрешната камера поддържа под 10% относителна влажност в офис условия, така че можете да съхранявате до 6 килограма рокли филамент в перфектно състояние за последователни задания за 3D принтиране.

Активен контрол на температурата в работната камера

UltiMaker Factor 4 достига температурата до 340 °C с помощта на HT принтиращото ядро. Заедно с температура до 70 °C в затворената работна камера и температура до 120 °C на платформата за принтиране, принтерът създава необходимите условия за високотемпературно 3D принтиране на устойчиви и издръжливи материали на агресивни външни процеси.

 

Интегриран поток на работа

Всички материали и принтиращи ядра на UltiMaker се разпознават автоматично в UltiMaker Cura. Софтуерът предоставя интуитивен поток на работа да  се импортират CAD файлове и проекти от водещи софтуерни партньори, като AutoDesk 360 и Trinckle. 

  • С UltiMaker Cura лесно подготвяте файловете за печат.
  • С UltiMaker Digital Factory съхранявате, управлявате и контролирате заданията, пренасочвате проекти, стартирате принт с отдалечен контрол, дори без да се налага да го слайсвате отново. 
  • Онлайн доклади за текущи принт проекти и валидиране на готови детайли по зададени характеристики.

Гъвкавост и ефективност

С над 400 настройки за оптимизиране чрез слайсера CURA и със своята отворена система за работа с материали на трети страни, Factor 4 осигурява несравнима гъвкавост и ефективност. 

Самият принтер е проектиран на модули, което пък от своя страна позволява сервизирането му на части и намалява сервизното време.

Мобилност и стабилност

Като допълнение към Factor 4, UltiMaker предлага мобилна количка UltiMaker Printer Station Mobile Cart. 

Снабдена с колела със заключващи се механизми, количката улеснява преместването и сигурното позициониране на принтера.

Чекмеджетата помагат за по-добрата организация и хигиена на работното място.

Технически характеристики

factor 4-3d-printer-ultiMaker-8cell

Екосистемата на UltiMaker

3D принтери, които се изплащат за броени месеци

С един клик принтирате с повече от 310 различни материала

Облачен софтуер за лесен отдалечен достъп за управление и контрол

Достъп до експертни знания и техническа поддръжка

Поискайте ценова оферта

.

Търсите информация за конкретен 3D принтер или услуга и не откривате това, което Ви интересува?

Консултирайте се лично с наш специалист като се обадите на телефон 0896 950 930 или ни изпратете запитване, за да Ви върнем незабавно обаждане.